Общи условия за нормалните хора:

 

1. Кога ще получите направената поръчка?

Първо наш оператор ще ви се обади, за да потвърдите заедно детайлите. След това ние ще приготвим вашата поръчка и ще изпратим по куриер до посоченият от вас адрес или офис. В зависимост от това къде е адресът на доставка, поръчката ви ще бъде при вас от 24 до 48 часа, освен ако няма някакви обстоятелства, които да възпрепятсват доставката навреме - примерно, снежна буря, ураган, торнадо и т.н.

 

2. Кога и как ще заплатите поръчката?

Плащанията на поръчките стават в момента на получаването им от куриера - чрез наложен платеж в брой, или чрез плащане с дебитна/кредитна карта при завършване на поръчката. Имате пълното право да прегледате поръчаните продукти при получаването им, съответно да откажете пратката, ако видите несъотвествие в продуктите или просто решите да се откажете от поръчката точно в този момент.

 

3. Можете ли да върнете/откажете поръчката?

Да! Разбира се - имате пълното законово право на връщане или отказ в 14-дневен срок. Ако наистина искате да направите това, има два варианта:

а) В момента на получаване на поръчката решавате да я върнете или да се откажете от нея. Просто съобщете това на куриера и го помолете да ни се обади. Доставката се поема от клиента.

б) Вече сте получили вашата поръчка, прибрали сте се у дома, разопаковали сте всичко... И нещо не ви допада или сме объркали размера на някоя дрешка, или просто нищо не ви харесва и искате да върнете цялата поръчка. Няма проблем - на стоковата разписка ще намерите указания как да върнете пратката. Всичко е доста просто и лесно - звъннете ни на 0898 534851 в работно време или ни пишете на info@bebeshoci.com . След като наш оператор се свърже с вас, ще ви поиска следното:

1. Да ни върнете стоката във вида, в който сте я получили - с всички етикети и без следи от употреба. Ако е била в опаковка, то опаковката също трябва да е в ненарушен вид. ЗАДЪЛЖИТЕЛНО трябва да приложите и разписката за платената сума (издадена от съответния куриер), която сте получили! При липса на разписка за паричен превод няма как да Ви възстановим пари - в такива случаи единствено може да направим замяна с други артикули от наличните в сайта ни.

2. Да ни изпратите на имейл вашата банкова сметка и три имена, за да можем да Ви върнем парите, след като получим обратно стоката и се уверим, че всички артикули и опаковки са в търговски вид.

 

И това бяха най-важните неща. Ако ви се чете скучната версия на Общите Условия, продължете надолу.

 

Общи условия за ползване на сайта BEBESHOCI.COM

1. ОСНОВНИ ПОНЯТИЯ И ТЕРМИНИ

„ПРОДАВАЧ” е “БЕБЕШОЦИ” ООД чрез електронния магазин bebeshoci.com. Продавачът е лицето, с което Потребителят сключва договор за продажба от разстояние на конкретна стока (артикул) в електронния магазин.

 

„ПОТРЕБИТЕЛ” (КЛИЕНТ) e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите чрез електронния магазин стоки.

 

„ЕЛЕКТРОНЕН МАГАЗИН” е Интернет сайтът bebeshoci.com, който служи като виртуална платформа за предлагане на стоки за продажба и за постигане на съгласие между ПРОДАВАЧ и ПОТРЕБИТЕЛ за покупко-продажба на конкретна стока.

 

„БЕБЕШОЦИ” (BEBESHOCI) е търговското дружество “БЕБЕШОЦИ” ООД, ЕИК: BG203605145,  със седалище в град Варна, бул. Владислав Варненчик, бл. 43, вх. Б, ет. 3, ап. 22, което създава и поддържа електронния магазин, продава стоки в магазина и определя настоящите Общи условия, при които се продават стоките в сайта bebeshoci.com. „БЕБЕШОЦИ” ООД има пълните права едностранно да променя съдържанието на Интернет сайта, както и начините на достъп до него.

 

„ПОРЪЧКА” - това е действие, което обозначава направената от Потребител заявка за покупка на една или повече конкретна стока (продукт) чрез електронния магазин bebeshoci.com. Поръчката се изпълнява само след потвърждаване от администратор на сайта bebeshoci.com чрез телефонно обаждане до КЛИЕНТА/ПОТРЕБИТЕЛЯ, направил заявката за покупка.

 

„ДОГОВОР ЗА ПРОДАЖБА” - сключеният от разстояние чрез настоящия електронен магазин договор за покупко-продажба на стока между Продавач и Потребител.

 

„КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

 

„БРОШУРА / ИЗВЕСТИЕ / БЮЛЕТИН” са електронни информационни съобщения, отнасящи се до продавани в електронния магазин стоки през определен период от време, които може да са поместени на Интернет страницата, а може и да се изпращат по електронната поща на Потребител.

 

 

2. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ МАГАЗИН BEBESHOCI.COM

 

2.1. Разглеждането на електронния магазин bebeshoci.com е напълно свободно и достъпно от всички точки на света.

 

2.2. Всички текстове, изображения и мултимедийно съдържание в сайта bebeshoci.com са собственост на “БЕБЕШОЦИ” ООД! Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхраняването на част или на цялото съдържание в каквато и да е форма без предварителното писмено съгласие на “БЕБЕШОЦИ” ООД! За контакти - info@bebeshoci.com

 

2.2.1. Възможно е разминаване в цветовата гама на продуктите показани на снимките и реалните, в зависимост от екрана на устройството, на което Потребителят ги преглежда, за което Търговецът не носи отговорност.

 

2.3. Не са позволени никакви промени, размножаване, дистрибуция, директен пренос, показване, представяне, репродукция, публикуване, упълномощаване или продаване на информация, собственост на „БЕБЕШОЦИ“ ООД.

 

2.4. За да се пазарува от електронния магазин bebeshoci.com, е необходима следната информация: електронна поща (e-mail), имена на получателя, телефон и адрес за доставка. Въведохме минимален праг на поръчката 9 (девет) лева плюс цената на доставка.

 

2.5. Всички посочени на сайта цени са в лева с включен ДДС.

3. Надзорни органи

3.1 Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София 1592, бул, „проф. Цветан Лазаров“ №2

тел.:  (02) 91 53 518

Електронна поща: kzld@cpdp.bg

Интернет адрес: www.cpdp.bg  

3.2 Комисия за защита на потребителите

Адрес: гр. София 1000, ПЛ. „Славейков“ №4А, ет. 3

тел.:  (02) 93 30 565, 0700 111 22

Интернет адрес: www.kzp.bg  

Интернет адрес за онлайн решаване на спорове

 

 

3. ПОРЪЧКА НА СТОКИ И ПРОДУКТИ

 

3.1. За да се направи поръчка до електронния магазин, Потребителят трябва да посочи:

3.1.1. валиден адрес на своя електронна поща;

3.1.2. вярно попълнен адрес за доставка на стоката и фактуриране;

3.1.3. вярно попълнени данни за контакт – две имена, телефон.

 

3.2. Поръчката се активира, т.е. заявява се до електронния магазин чрез натискане на бутона „Поръчай”, който се появява, след като първо е избран поне един продукт чрез бутона „Купи”.

 

3.3. При направена поръчка, Потребителят получава потвърждение на поръчката на посочените от него имейл адрес, като в потвърждението се посочва номерът на поръчката, датата и часът, в който е направена поръчката.

 

3.4. В случай, че поръчаната стока (конкретен модел) не е в наличност, администратор на сайта bebeshoci.com уведомява Потребителя. Ако Потребителят не се съгласи поръчката да се отнесе за друга стока (аналогичен модел), поръчката може да бъде променена или анулирана.

 

3.5. Поръчки в електронния магазин bebeshoci.com се приемат 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата от системата на сайта.

3.5.1. Работното време на администраторите на електронния магазин bebeshoci.com е от понеделник до събота, от 9:30 до 16:30 часа. Онлайн консултации относно продукти могат да бъдат извършвани в работното време на магазина.

3.5.2. Всички поръчки, направени до 15:00 ч., се обработват и изпращат на същия ден.

3.5.3. Всички поръчки, направени след 15:00 ч., обикновено се обработват на следващия работен ден.

 

3.6. Поръчки, получени без коректни данни на купувача (Потребителя) или липсващи такива, се поставят под статус „Изчакваща“ до получаване на пълния набор от данни за Потребителя.

 

3.7. Потребителят може да откаже направена поръчка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.

 

3.8. Отказ може да се направи по телефона или чрез електронно писмо (имейл) до посочения в сайта имейл: info@bebeshoci.com. За да е валиден отказът, Потребителят трябва да предостави: двете си имена, с които е регистриран в сайта,  потребителското си име в сайта bebeshoci.com, цената на поръчката, както и номера на направената поръчка.

 

 

4. ДОСТАВКА НА ПОРЪЧАНИ СТОКИ

 

4.1. След като в сайта bebeshoci.com постъпи поръчка от Потребител, автоматизираната система на електронния магазин уведомява Потребителя с имейл за успешно приетата поръчка.

 

4.2. Доставка се прави само на потвърдени от администратор на сайта поръчки.

 

4.3. Доставката на поръчана стока не се извършва в почивни дни и официални празници.

 

4.3.1. Обикновена доставка - в срок до 2 (два) работни дни от момента на потвърждаването на поръчката.

 

4.4. Електронният магазин BEBESHOCI.COM използва за доставки куриерски фирми Спиди АД и Еконт Експрес, като обичайните часове за доставка са от 9.00 до 18.00 часа.

 

4.5. Доставката се извършва до посочен от Потребителя адрес или до офис на съответната куриерска фирма.

 

4.6. Цените за доставка на поръчки са посочени в страницата "Доставка", достъпна на адрес https://bebeshoci.com/content/1-dostavka

 

4.7. Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

 

 

5. ПЛАЩАНЕ

 

5.1. Заплащането на поръчаната стока може да се извърши при приемане на поръчката от куриера. Заплащането става по следния начин:

5.1.1. С „наложен платеж” - плащане в брой на куриера при доставката;

5.1.2. По банков път - с кредитна/дебитна карта

5.1.3. Плащане на POS терминал, предоставен от куриера.

 

 

6. ОТКАЗ ОТ ДОГОВОРА. РЕКЛАМАЦИИ НА СТОКА/ПОРЪЧКА

 

6.1. Потребителят има право на рекламация или връщане на закупена от електронния магазин стока в рамките на 14 работни дни от получаване на стоката.

 

6.2. Отказ от договора може да се направи и пред куриера при доставяне на стоката, ако стоката е доставена след срока по причини, които са извън Потребителя и не се дължат на непреодолима сила.

 

6.3. При отказ от договора Потребителят е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и със запазен етикет. Връщането на закупена стока е за сметка на Потребителя.

 

6.4. При отказ от договора, ако Потребителят е заплатил стоката, му се възстановява сумата за закупените продукти, без доставката (ако е заплатил такава), по посочена от него банкова сметка в срок до 14 /четиринадесет/ дни от упражняването на правото на отказ от договора по телефон. Суми не се възстановяват, докато Потребителят не върне стоката. Ако стоката не бъде върната в срока по изречение първо, отказът от договора не произвежда действие.

 

6.5. Правото на отказ от договора в случаите, когато стоката е платена, не може да се упражни за бельо, пелени, чорапи и чорапогащници.

 

6.6. Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните по договора за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:

  • Констатирани липси;

  • Дефект на стоката;

  • Несъответствие с обявения размер;

  • Несъответствие с обявената търговска марка.

 

6.7. Рекламацията може да се предяви пред „БЕБЕШОЦИ” ООД на посоченият имейл info@bebeshoci.com, онлайн системата за запитвания на сайта като едновременно с това Потребителят трябва да върне стоката в срок от 14 работни дни. 

 

6.8. При рекламация Потребителят може да избере замяна на конкретния артикул за същия без дефекти или в друг размер, или друг цвят, или връщане на стоката срещу възстановяване на платената сума. Администратор на електронния магазин bebeshoci.com може да предложи замяната на артикула или да предложи други.

 

6.9. Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:

  • Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена).

  • Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.

  • Запазена оригинална опаковка и етикет.

  • Разписка за паричен превод, предоставена от куриера при получаване на пратката.

 

6.10. Връщането на стока, било при отказ от договора, било при рекламация, може да се направи по начина и на адреса посочени върху стоковата разписка, с която Потребителят е получил поръчката или чрез Стандартен формуляр за упражняване право на отказ при online покупки

 

6.11. При замяна на стоки транспортните разходи са за сметка на Потребителя и в двете посоки, освен ако замяната се е наложила по вина на електронния магазин или на Продавача. В случай, че клиентът желае да замени или върне продукт, това може да стане с куриерски фирми Спиди или Еконт.

В случай, че в населеното място на Потребителя няма офис на куриерски фирми Спиди или Еконт, то той трябва да се свърже с Продавача по телефон за уточняване на подробностите по връщането на стоката.

 

 

7. ОТГОВОРНОСТ, ПРОМЕНИ НА ЦЕНИ И ПРОМОЦИИ

 

7.1. Отговорност за недостатъци на стоката, за изпълнение на договора за продажба от разстояние, както и за възстановяване на платени суми, носи Продавачa на стоката.

 

7.2. „БЕБЕШОЦИ” ООД не носи каквато и да е отговорност пред трети лица, ако такова лице сметне, че публикувана на електронния магазин (www.bebeshoci.com) информация нарушава нечии авторски права или други права на интелектуалната собственост.

7.3. БЕБЕШОЦИ ООД, чрез сайта си Bebeshoci.com, си запазва пълното право да променя цените по свое усмотрение по всяко време, без да дължи предварително уведомяване на клиентите.

Клиентът се задължава да заплати цената, която е била актуална по време на сключване на договора за дистанционна покупко-продажба.

При допуснати технически грешки в публикуването на сайта www.Bebeshoci.com, БЕБЕШОЦИ ООД има правото да откаже изпълнението на договора за дистанционна покупко-продажба, без да дължи обезщетение по никакъв начин на Клиента, освен да възстанови сумите, предварително платени от Клиента, ако има такива.

7.4. Съобщението за намалени цени е с поставяне на знак „(SALE или PROMO или ПРОМО или Намалена Цена)” на продукта. Новата цена е изписана до старата, като старата цена е задраскана. При влизане в индивидуалната страница на всеки артикул се вижда старата цена (цена), като до нея е разположена новата (цена с отстъпка/намаление). След влизане в потребителската кошница, Клиентът вижда актуалната в момента на сесията цена за всеки артикул. Ако не е посочен срок на намалената цена, тази цена важи до изчерпване на количествата, но не повече от 1 месец или 6 месеца когато е при условия по чл.66 ал.2 от ЗЗП. БЕБЕШОЦИ ООД си запазва пълното правото да прави всякакви промоции и отстъпки за своите клиенти, без да ги уведомява предварително.

 

8. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ;  БРОШУРИ И ИЗВЕСТИЯ

БЕБЕШОЦИ ООД е регистрирано като администратор на лични данни с Удостоверение № 422427. С приемането на настоящите общи условия ползвателят дава безсрочното си изрично и безусловно съгласие, до евентуалната му изрична писмена отмяна, предоставените от него лични данни да бъдат събирани, съхранявани, обработвани и използвани от БЕБЕШОЦИ ООД и упълномощени от него трети лица за целите на коректното изпълнение на договора за продажба от разстояние и доставка на поръчаната стока, за бизнес анализи с цел подобряване на услугите, предоставяни от ДРУЖЕСТВОТО, за маркетингови и рекламни цели и анализи, за предоставяне на информация относно маркетингови кампании, промоции и томболи, организирани от БЕБЕШОЦИ ООД, изпращане на рекламни електронни съобщения, съобщения с цел директен маркетинг, както и за всякакви други цели, разрешени от закона. Личните данни, които БЕБЕШОЦИ ООД събира задължително от клиентите си, във връзка с обработване и доставка на поръчките им, са посочени във формуляра за регистрация и в Количката при поръчка.

 

Предоставянето на личните данни е напълно доброволно от страна на клиента и той може по всяко време да получи информация за използването и обработването на личните му данни, както и да поиска профилът му, съдържащ личните данни, да бъде заличен, като за целта е необходимо да изпрати писмено искане до info@bebeshoci.com

 

Информацията която предоставяте за регистрация, както и всяка информация предоставена по време на работа в сайта Bebeshoci.com е поверителна. БЕБЕШОЦИ ООД НЕ продава или разпространява вашите лични данни на трети лица – включително финансови институции и банки.

 

8.1. Когато Потребител се регистрира в електронния магазин, като създаде Профил на Интернет страницата, той се съгласява да получава на електронната си поща брошури и/или известия от „БЕБЕШОЦИ” ООД.

 

8.2. Потребителят може да се откаже от получаване на брошури и/или известия на електронната си поща по всяко време:

8.3.1. Чрез използването на специално направената интернет връзка за отписване, която се съдържа във всяка брошура и/или известие.

8.3.2. Чрез свързване с „БЕБЕШОЦИ” ООД на посочения имейл info@bebeshoci.com с изрично искане за неполучаване на брошури и/или известия.

 

8.4. Ако след направен отказ от получаване на брошури и/или известия, Потребителят направи поръчка, счита се, че отново се е съгласил да получава брошури и/или известия.

 

8.5. „БЕБЕШОЦИ” ООД си запазва правото да избира към кого да изпраща брошури и/или известия, както и да премахне от своята база данни Потребител, който е дал своето съгласие да получава брошури и/или известия.

 

10. ОБРАТНА ВРЪЗКА. ВЪПРОСИ И КОНСУЛТАЦИИ.

 

10.1. Всеки Потребител може да осъществи обратна връзка с „БЕБЕШОЦИ” ООД, за да поставя въпроси, да прави предложения и да получава информация. Освен на посочените имейл адреси, връзка може да се осъществи и на посочения в сайта телефон +359 898 534851.

 

10.2. „БЕБЕШОЦИ” ООД е собственик и администратор на интернет сайта bebeshoci.com.

Платформа за решаване на онлайн спорове в ЕС