Общи условия за нормалните хора:

 

1. Кога ще получите направената поръчка?

Първо наш оператор ще ви се обади, за да потвърдите заедно детайлите. След това ние ще приготвим вашата поръчка и ще изпратим по куриер до посоченият от вас адрес или офис. 

2. Кога и как ще заплатите поръчката?

Плащанията на поръчките стават предварително чрез банков превод.

 

3. Можете ли да върнете/откажете поръчката?

Да! Разбира се - имате пълното законово право на връщане или отказ в 14-дневен срок. Ако наистина искате да направите това, има два варианта:

а) В момента на получаване на поръчката решавате да я върнете или да се откажете от нея. Просто съобщете това на куриера и го помолете да ни се обади. Доставката се поема от клиента.

б) Вече сте получили вашата поръчка, прибрали сте се у дома, разопаковали сте всичко... И нещо не ви допада или сме объркали размера на някоя дрешка, или просто нищо не ви харесва и искате да върнете цялата поръчка. Няма проблем - на стоковата разписка ще намерите указания как да върнете пратката. Всичко е доста просто и лесно - звъннете ни на 0898 534851 в работно време или ни пишете на info@bebeshoci.com . След като наш оператор се свърже с вас, ще ви поиска следното:

1. Да ни върнете стоката във вида, в който сте я получили - с всички етикети и без следи от употреба. Ако е била в опаковка, то опаковката също трябва да е в ненарушен вид.

2. Да ни изпратите на имейл вашата банкова сметка и три имена, за да можем да Ви върнем парите, след като получим обратно стоката и се уверим, че всички артикули и опаковки са в търговски вид.

Общи условия за ползване на сайта BEBESHOCI.COM

1. ОСНОВНИ ПОНЯТИЯ И ТЕРМИНИ

„ПРОДАВАЧ” е “БЕБЕШОЦИ” ООД чрез електронния каталог bebeshoci.com.

 

„ПОТРЕБИТЕЛ” (КЛИЕНТ) e дееспособно лице, което се е съгласило с настоящите Общи условия във връзка със заявяването и закупуването на предлаганите чрез електронния каталог стоки.

 

„КАТАЛОГ” е Интернет сайтът bebeshoci.com, който служи като виртуална витрина за предлагане на стоки.

 

„БЕБЕШОЦИ” (BEBESHOCI) е търговското дружество “БЕБЕШОЦИ” ООД, ЕИК: BG203605145,  със седалище в град Варна, бул. Владислав Варненчик, бл. 43, вх. Б, ет. 3, ап. 22, което създава и поддържа електронния каталог и определя настоящите Общи условия, при които се показват стоките в сайта bebeshoci.com. „БЕБЕШОЦИ” ООД има пълните права едностранно да променя съдържанието на Интернет сайта, както и начините на достъп до него.

 

„ЗАЯВКА” - това е действие, което обозначава направената от Потребител заявка за покупка на една или повече конкретна стока (продукт) чрез електронния каталог bebeshoci.com. Заявката се обработва само след потвърждаване от администратор на сайта bebeshoci.com чрез телефонно обаждане до КЛИЕНТА/ПОТРЕБИТЕЛЯ, направил заявката за покупка.

„КУРИЕР” е търговец, който физически доставя закупената стока до посочен от Потребителя адрес и работи при изискванията на Закона за пощенските услуги.

 

„БРОШУРА / ИЗВЕСТИЕ / БЮЛЕТИН” са електронни информационни съобщения, отнасящи се до продавани в електронния каталог стоки през определен период от време, които може да са поместени на Интернет страницата, а може и да се изпращат по електронната поща на Потребител.

 

 

2. УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ НА ЕЛЕКТРОННИЯ КАТАЛОГ BEBESHOCI.COM

 

2.1. Разглеждането на електронния каталог bebeshoci.com е напълно свободно и достъпно от всички точки на света.

 

2.2. Всички текстове, изображения и мултимедийно съдържание в сайта bebeshoci.com са собственост на “БЕБЕШОЦИ” ООД! Забранено е копирането, предаването, разпространението и съхраняването на част или на цялото съдържание в каквато и да е форма без предварителното писмено съгласие на “БЕБЕШОЦИ” ООД! За контакти - info@bebeshoci.com

 

2.2.1. Възможно е разминаване в цветовата гама на продуктите показани на снимките и реалните, в зависимост от екрана на устройството, на което Потребителят ги преглежда, за което Търговецът не носи отговорност.

 

2.3. Не са позволени никакви промени, размножаване, дистрибуция, директен пренос, показване, представяне, репродукция, публикуване, упълномощаване или продаване на информация, собственост на „БЕБЕШОЦИ“ ООД.

 

2.4. За да се прави заявка от електронния каталог bebeshoci.com, е необходима следната информация: електронна поща (e-mail), имена на получателя, телефон и адрес за доставка. Данните, заедно с тези за исканите артикули и тяхната бройка се изпращат на имейл info@bebeshoci.com

3. Надзорни органи

3.1 Комисия за защита на личните данни

Адрес: гр. София 1592, бул, „проф. Цветан Лазаров“ №2

тел.:  (02) 91 53 518

Електронна поща: kzld@cpdp.bg

Интернет адрес: www.cpdp.bg  

3.2 Комисия за защита на потребителите

Адрес: гр. София 1000, ПЛ. „Славейков“ №4А, ет. 3

тел.:  (02) 93 30 565, 0700 111 22

Интернет адрес: www.kzp.bg  

Интернет адрес за онлайн решаване на спорове

 

 

3. ЗАЯВКА НА СТОКИ И ПРОДУКТИ

 

3.1. За да се направи заявка от електронния каталог, Потребителят трябва да изпрати на имейл info@bebeshoci.com:

3.1.1. валиден адрес на своя електронна поща;

3.1.2. вярно попълнен адрес за доставка на стоката и фактуриране;

3.1.3. вярно попълнени данни за контакт – две имена, телефон.

3.2. Заявката се активира само след потвърждение по имейл и/или телефон.

3.7. Потребителят може да откаже направена заявка, без да е необходимо да упоменава причини за отказа.

3.8. Отказ може да се направи по телефона или чрез електронно писмо (имейл) до посочения в сайта имейл: info@bebeshoci.com.

 

 

4. ДОСТАВКА

 

4.1. Доставка се прави само на потвърдени от администратор на сайта заявки.

4.3. Доставката на поръчана стока не се извършва в почивни дни и официални празници.

4.5. Доставката се извършва до посочен от Потребителя адрес или до офис на избрана от него куриерска фирма.

4.6. Разходите за доставка се поемат изцяло от Потребителя.

4.7. Ако Потребителят не осигури достъп и условия за предаване на стоката на посочения адрес в посочения срок, Продавачът се освобождава от задължението да изпълни заявената доставка.

 

 

5. ПЛАЩАНЕ

 

5.1. Заплащането на изпълнена заявка се извършва само по банков път.

 

 

6. РЕКЛАМАЦИИ НА СТОКА

 

6.1. Потребителят има право на рекламация или връщане на закупена стока в рамките на 14 работни дни от получаване на стоката.

 6.2. Отказ може да се направи и пред куриера при доставяне на стоката, ако стоката е доставена след срока по причини, които са извън Потребителя и не се дължат на непреодолима сила.

 6.3. При отказ Потребителят е длъжен да върне закупената стока в ненарушен търговски вид и със запазен етикет. Връщането на закупена стока е за сметка на Потребителя.

 6.4. При отказ, ако Потребителят е заплатил стоката, му се възстановява сумата за закупените продукти, без доставката (ако е заплатил такава), по посочена от него банкова сметка в срок до 14 /четиринадесет/ дни от упражняването на правото на отказ от договора по телефон. Суми не се възстановяват, докато Потребителят не върне стоката. Ако стоката не бъде върната в срока по изречение първо, отказът от договора не произвежда действие.

 6.5. Правото на отказ в случаите, когато стоката е платена, не може да се упражни за бельо, пелени, чорапи и чорапогащници.

 6.6. Рекламация се прави, когато закупената стока не съответства на договореното между страните за продажба. Несъответствието в договореното между страните може да се изразява в:

  • Констатирани липси;

  • Дефект на стоката;

  • Несъответствие с обявения размер;

  • Несъответствие с обявената търговска марка.

 

6.7. Рекламацията може да се предяви пред „БЕБЕШОЦИ” ООД на посоченият имейл info@bebeshoci.com, онлайн системата за запитвания на сайта като едновременно с това Потребителят трябва да върне стоката в срок от 14 работни дни. 

6.9. Връщането на стоката при рекламация, в случаите извън фабричен дефект или повреди при транспорта, се осъществява при следните условия:

  • Запазен добър търговски вид (стоката не е скъсана, надраскана, носена, прана, гладена).

  • Не са налице повреди, причинени от неправилна употреба.

  • Запазена оригинална опаковка и етикет.

  • Разписка за паричен превод, предоставена от куриера при получаване на пратката.

 

6.10. Връщането на стока, било при отказ, било при рекламация, може да се направи по начина и на адреса посочени върху стоковата разписка, с която Потребителят е получил поръчката или чрез Стандартен формуляр за упражняване право на отказ при online покупки

 

6.11. При замяна на стоки транспортните разходи са за сметка на Потребителя и в двете посоки, освен ако замяната се е наложила по вина на електронния каталог или на Продавача. В случай, че клиентът желае да замени или върне продукт, това може да стане с куриерски фирми Спиди или Еконт.

В случай, че в населеното място на Потребителя няма офис на куриерски фирми Спиди или Еконт, то той трябва да се свърже с Продавача по телефон за уточняване на подробностите по връщането на стоката.

 

 

7. ОТГОВОРНОСТ, ПРОМЕНИ НА ЦЕНИ И ПРОМОЦИИ

 

7.1. Отговорност за недостатъци на стоката, за изпълнение на договора за продажба от разстояние, както и за възстановяване на платени суми, носи Продавачa на стоката.

 7.2. „БЕБЕШОЦИ” ООД не носи каквато и да е отговорност пред трети лица, ако такова лице сметне, че публикувана на електронния каталог (www.bebeshoci.com) информация нарушава нечии авторски права или други права на интелектуалната собственост.

7.3. Клиентът се задължава да заплати цената, която е била актуална по време на потвърдаване на заявката.

 

8. ЗАЩИТА НА ЛИЧНИТЕ ДАННИ;  БРОШУРИ И ИЗВЕСТИЯ

БЕБЕШОЦИ ООД е регистрирано като администратор на лични данни с Удостоверение № 422427. С приемането на настоящите общи условия ползвателят дава безсрочното си изрично и безусловно съгласие, до евентуалната му изрична писмена отмяна, предоставените от него лични данни да бъдат събирани, съхранявани, обработвани и използвани от БЕБЕШОЦИ ООД и упълномощени от него трети лица за целите на коректното изпълнение на договора за продажба от разстояние и доставка на поръчаната стока, за бизнес анализи с цел подобряване на услугите, предоставяни от ДРУЖЕСТВОТО, за маркетингови и рекламни цели и анализи, за предоставяне на информация относно маркетингови кампании, промоции и томболи, организирани от БЕБЕШОЦИ ООД, изпращане на рекламни електронни съобщения, съобщения с цел директен маркетинг, както и за всякакви други цели, разрешени от закона. Личните данни, които БЕБЕШОЦИ ООД събира задължително от клиентите си, във връзка с обработване и доставка на поръчките им, са посочени във формуляра за регистрация и в Количката при поръчка.

 

Предоставянето на личните данни е напълно доброволно от страна на клиента и той може по всяко време да получи информация за използването и обработването на личните му данни, както и да поиска профилът му, съдържащ личните данни, да бъде заличен, като за целта е необходимо да изпрати писмено искане до info@bebeshoci.com

 

Информацията която предоставяте за регистрация, както и всяка информация предоставена по време на работа в сайта Bebeshoci.com е поверителна. БЕБЕШОЦИ ООД НЕ продава или разпространява вашите лични данни на трети лица – включително финансови институции и банки.

 

8.1. Когато Потребител се регистрира в електронния каталог, като създаде Профил на Интернет страницата, той се съгласява да получава на електронната си поща брошури и/или известия от „БЕБЕШОЦИ” ООД.

 8.2. Потребителят може да се откаже от получаване на брошури и/или известия на електронната си поща по всяко време:

8.3.1. Чрез използването на специално направената интернет връзка за отписване, която се съдържа във всяка брошура и/или известие.

8.3.2. Чрез свързване с „БЕБЕШОЦИ” ООД на посочения имейл info@bebeshoci.com с изрично искане за неполучаване на брошури и/или известия.

 8.4. Ако след направен отказ от получаване на брошури и/или известия, Потребителят направи заявка, счита се, че отново се е съгласил да получава брошури и/или известия.

 8.5. „БЕБЕШОЦИ” ООД си запазва правото да избира към кого да изпраща брошури и/или известия, както и да премахне от своята база данни Потребител, който е дал своето съгласие да получава брошури и/или известия.

 

10. ОБРАТНА ВРЪЗКА. ВЪПРОСИ И КОНСУЛТАЦИИ.

 

10.1. Всеки Потребител може да осъществи обратна връзка с „БЕБЕШОЦИ” ООД, за да поставя въпроси, да прави предложения и да получава информация. Освен на посочените имейл адреси, връзка може да се осъществи и на посочения в сайта телефон +359 898 534851.

 10.2. „БЕБЕШОЦИ” ООД е собственик и администратор на интернет сайта bebeshoci.com.

Платформа за решаване на онлайн спорове в ЕС